Ditt Boende
- Din Ekonomi

Söker du expertis inför din nästa bostadsaffär, undrar hur du räknar ut ränta
eller andra kluriga frågor som inte alltid är lätta tt hålla koll på

Vi hjälper dig att jämföra

Försäkring Boekonomi

Hemförsäkring

Bolån

Elavtal

Hantverkare

Ett bra ställe att börja på!

Vi hjälper dig med din BoEkonomi!

Här väntar massvis av spännande och matnyttig information om allt som rör boendeekonomi. Här kan du som vill lära dig mer om allt från lagfarter och pantbrev, fastighetsförsäljning och bostadsköp eller kanske aktier och fonder, lära dig mer på ett enkelt och roligt sätt.

Ett bra ställe att börja på!

Vi hjälper dig med din BoEkonomi!

Här väntar massvis av spännande och matnyttig information om allt som rör boendeekonomi. Här kan du som vill lära dig mer om allt från lagfarter och pantbrev, fastighetsförsäljning och bostadsköp eller kanske aktier och fonder, lära dig mer på ett enkelt och roligt sätt.

Ditt Boende. Vår kunskap

Ditt boende är vårt intresse och kunskap. Vår visionär att hjälpa dig som några som helst frågor gällande din Boekonomi eller ditt hem.

Kunskapsbanken

Pantbrev?

Vad är Pantbrev? Vi guidar dig i en djungel av pappersarbete när du planerar köpa ett nytt boende!

Fastighetsavgift?

Vill du veta vad din fastighetsavgift är och hur mycket du får betala? Här ger vi dig svaren på alla dina frågor om fastighetsavgift.

Fastighetsbeteckning?

Du har säkert hört talas om ordet fastighetsbeteckning och undrat vad det är? Här ger vi dig alla svaren!

Lagfart?

Vad är en lagfart? En lagfart är ett bra underlag när du skall gå till banken och ansöka om ett lån.

Typkoder?

Vad är en typkod för en fastighet och vilka olika typkoder finns det? Här ger vi dig svaren på alla dina frågor!

Amorteringskrav?

Vad är ett amorteringskrav? Hos oss kan kan du läsa på om allt som du behöver veta gällande amorteringskrav!

Läs mer om!Pantbrev?
Fastighetsavgift?
Fastighetsbeteckning?
Lagfart?
Typkoder
Deklarera hus och villa?


Ditt boende och din privatekonomi

Något av det viktigaste i livet är vår trygga bas, vårt hem. Och såklart vår ekonomi. Utan pengar blir det svårt att ha ett boende. Om du får koll på ekonomin, dina boendekostnader och börjar räkna mer på hur du kan spara smartare, har du alla chanser att trygga både din och din bostads framtid.

Hos oss kan du inte bara lära dig mer om hur du sparar smart, vad du ska tänka på när du tar bolån eller liknande. Du kan dessutom använda våra egna räknare. Vi har utformat flera olika räknare som hjälper dig kalkylera allt från räntor och fastighetsskatter till kostnaden för lagfart och mycket mer. Det är bara att klicka på den räknare som passar ändamålet. Fyll i dina korrekta uppgifter så räknar vi ut resten.

Det finns massvis av saker att ha koll på som fastighetsägare. Det är väldigt många utgifter och kostnader som man lätt glömmer bort. Men genom att styra upp samtliga områden inom din privatekonomi kan du snart få bättre koll och ordning.

Problem för bostadsägare och smarta lösningar

Vi försöker att ta upp så mycket som möjligt som rör boende i alla dess former och vad som gäller för dig som fastighetsägare. Många fastighetsägare väljer exempelvis att hyra ut delar av bostaden eller hela fastigheten under perioder. Då kan man snabbt stöta på problem. Att vara hyresvärd är inte helt enkelt, det finns mängder av saker att ha koll på. Dessutom kan det ibland uppstå tvister mellan dig och din hyresgäst. Vi hjälper dig reda ut problem som exempelvis ockerhyra och skälig hyra, vad du ska tänka på när du skriver kontrakt och mycket mer.

Behöver du öka på bolånet för din bostad? Kanske är banken krånglig och vägrar att höja lånet? Ingen fara. Vi hjälper dig även här, bland annat genom att ge bra tips och alternativ på sådant du själv kan göra för att skapa bättre förutsättningar inför förhandlingen av lånet.

Köp din första lägenhet

Funderar du på at köpa din första lägenhet? Mycket att tänka på eller hur? Här hjälper vi dig med allt du behöver tänka på vi köpa av din första lägenhet!

Beräkna bolånekalkyl

Funderar du på att ta ett bolån? Då är det många aspekter att tänka på. Då är Bolånekalkylen en av dem viktigaste punkterna. Räkna ut din bolånekalkyl här.

Allt om besittningsrätt

Har du precis stött på begreppet besittningsrätt? Eller undrar du kanske bara vad det är? Vi hjälper dig. Läs mer om besittningsrätt här!

Med Boekonomi.se vill vi lotsa dig rätt och bidra till att göra dig mer intresserade av ekonomi kring ditt boende

Exit mobile version