Beräkna Boendekostnad per Månad

Boendekostnad är precis som det låter – den totala kostnaden för ditt boende per månad.

En stor del av den totala kostnaden utgörs ofta av ränta & amortering. Vill du sänka dina kostnader kan det därför vara ett klokt sätt att jämföra bolån, för att hitta den lägsta räntan.

Utöver ränta och amortering är hyra eller avgift och driftkostnader såsom el, värme och vatten med mera också viktiga faktorer. Med boendekostnad menas alltså endast fasta kostnader (som dock varierar över tid) som hör till ditt boende och som inte är ”valbara”.

Kostnaderna varierar beroende av vilken sorts boende du har.

Här hjälper vi dig att räkna ut din kostnad på ett enkelt sätt. Vi har räknare för alla olika boendeformer.

Beräkna Boendekostnad för Hus/Villa

Ange kostnader per månad.När du ska köpa hus eller ansöker om ett lån pratats det också om driftskostnad för ett hus. Med det menas kostnaderna här ovan förutom de för själva bolånet. Alltså bara det som det kostar att ”driva” huset (du skulle ju kunna ha köpt det utan lån).

En schablon att använda sig av för driftskostnaderna är runt 43000 till 50000 per år (beroende på vart huset ligger, dess ålder och storlek). Per månad blir detta då runt 3500 kr upp till 4200 kr.

Beräkna Boendekostnad för Bostadsrätt

Ange kostnader per månad.Skulle någon kostnad som finns med i kalkylatorn vara inbakad i din månadsavgift så hoppar du bara över den eller anger 0.

Beräkna Boendekostnad för LägenhetLäs mer om kostnader för att bo

Här går vi inte in på djupet vad kostnaderna är och varför den är bra att veta storleken på. Vill du läsa mer så hittar du vår artikel här!

Räkna ut ännu mer kostnader!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *