Skellefteå Kraft Recension 2020

Senast uppdaterad den 4 April 2020

4.6/5

Skellefteå Kraft har Sveriges nöjdaste elkunder. Detta beror på flera olika saker. Skellefteå Kraft erbjuder alla sina kunder 100 % förnybar el till ett förmånligt pris och schyssta villkor. Privatpersoner kan välja mellan fast elpris och rörligt elpris, medan företag har upp till fem olika avtal att välja mellan. Hos Skellefteå Kraft är en hållbar elproduktion nyckeln till framgång.

Varför Skellefteå Kraft?

Skellefteå Kraft erbjuder förnybar ell till ett förmånligt pris och schyssta villkor oavsett om du är ute efter ett fast elpris eller rörligt! 

Föredelar med Skellefteå Kraft:

Nackdelar med Skellefteå Kraft:

Skellefteå Kraft – Omdöme

Boekonomis betyg:
4.6/5

Skellefteå Kraft har flera år i rad toppat olika topplistor och har de senaste åren fått många pris för sina tjänster. På omdömessajten Reco har Skellefteå Kraft över 1800 omdömen från sina kunder, med ett betyg på 4,5/5. Kundens är mycket nöjda med allt ifrån kundtjänst, service, villkor och priser. Att Skellefteå Kraft enbart säljer 100 % certifierad förnybar energi attraherar också många kunder. Att välja förnybar el är ett enkelt sätt att minska till klimatavtryck på. Här listar vi några av de fördelar som karaktäriserar Skellefteå Kraft:

  • Elen som Skellefteå Kraft säljer är ursprungsmärkt, vilket innebär att elen garanterat kommer från förnyelsebara energikällor så som vattenkraft, vindkraft eller sol. Dessutom ingår ursprungsmärkningen i påslaget som man betalar med sin elförbrukning. Att välja hållbart producerad el kostar alltså ingenting extra hos Skellefteå Kraft som det gör hos många andra elleverantörer. 
  • Under de första sex månaderna med ett elavtal med rörligt pris så får man ett schysst välkomsterbjudande där man får köpa sin el till inköpspris. Det innebär att man enbart larmföretaget den el man använder och varken påslag eller andra avgifter!
  • Om man väljer ett rörligt elavtal så har man ingen bindningstid. 

Kundtjänst – Sveriges nöjdaste kunder?

Boekonomis betyg:
4.6/5

Skellefteå Kraft har under flera års tid blivit utsedd till den el-leverantör med landets bästa kundtjänst. Man kan kontakta Skellefteå Krafts kundtjänst via mejl (kundservice@skekraft.se), telefon (0910772550) eller via Skellefteåkrafts sida på Facebook. Skellefteåkraft menar att en av anledningarna till att deras kundtjänst får så pass höga betyg är för att de är extra bra på att lyssna på kunden innan de pratar. På så sätt är de bättre på att ge rätt hjälp och lösning. Kundtjänsten har följande öppettider:

Måndag: 08-18 / Tisdag: 08-18 /  Onsdag: 09:30-18 / Torsdag: 08-18 / Fredag: 8-16:30 / Lördag-söndag: stängt

 

Förnyelsebara energikällor

Boekonomis betyg:
5/5

Skellefteå Kraft arbete med hållbarhet är definitivt en av de faktorer som utmärker företagets verksamhet samt elavtal allra mest. Då hållbarhetsarbetet genomsyrar hela Skellefteå Krafts verksamhet så är det ingenting som man som kund behöver betala extra för. Skellefteå Kraft arbetar med ekologisk, klimatmässig och social hållbarhet på olika sätt. Genom ursprungsmärkningen för förnyelsebar energi kan man alltid vara säker på att ens elförbrukning låter de fossila bränslena stanna i marken, vilket är vad en förnybar energiproduktion ser till. Skellefteå Kraft fokuserar på de områden inom hållbarhet som de anser att de har som tyngst påverkan på:

  • 100 % förnybar energiproduktion 
  • Biologisk mångfald, med projekt inom till exempel fiskvandring i de åar där vattenkraften kommer ifrån
  • Smart och ansvarsfull resursanvändning
  • Samhällsansvar och engagemang
  • En attraktiv arbetsplats och trygg leveranser av el 

Skellefteå Krafts Elavtal – Rörligt Elavtal

Boekonomis betyg:
5/5

Ett rörligt elavtal passar den som inte har någonting emot en del risk. Om ma. Har ett rörligt elavtal så följer nämligen elpriset prisutvecklingen på den Nordiska elbörsen. Det innebär att priset för elen både kan sjunka och stiga. Elpriser varierar ständigt, men de största variationerna brukar man se mellan olika årstider. Till exempel när det regnat mycket och det finns rikliga vattenmängder så går elpriser generellt nedåt. Det innebär att, även om ett rörligt elavtal definitivt är lite mer riskfyllt prismässigt, så brukar det visa sig vara billigare i längden än ett fast elavtal. Om man väljer ett rörligt elpris hos Skellefteå Kraft så får man dessutom ta del av deras välkomsterbjudande. Det innebär att man de första 6 månaderna som kund får köpa sin el till inköpspris, utan varken påslag eller månadsavgift. Då är det verkligen bara ens elförbrukning som avgör hur hög ens elräkning kommer att bli. Ett rörligt elavtal hos Skellefteå Kraft går löpande, det vill säga att det saknar bindningstid. För en mindre lägenhet med en årlig elförbrukning kring 5000 kWh så ligger priset just nu kring 121 kronor per månad. Utan välkomsterbjudande så ligger det ordinarie priset kring 198 kronor per månad. För ett hus med en genomsnittlig elförbrukning på 20 000 kWh per år så ligger månadspriset på 480 kronor per månad, 657 kronor per månad utan rabatt.

Skellefteå Krafts Elavtal – Fast Elavtal

Boekonomis betyg:
4.3/5

Ett fast elavtal är för den som föredrar mer trygghet och ett elpris som är oberoende av den svajiga elmarknaden, även om det innebär att man i längden betalar mer för sin el. Om man tecknar ett fast elavtal hos Skellefteå Kraft så gör man det under en begränsad tidsperiod. Det betyder att man binder sig till en fast månadskostnad under ett bestämt antal år framöver. Hos Skellefteå Kraft kan man välja en bindningstid på 1, 2 eller 3 år. Det finns inget välkomsterbjudande att nyttja om man väljer ett fast elavtal. För en mindre lägenhet med en årlig elförbrukning kring 5000 kWh ligger det fasta elpriset hos Skellefteå Kraft just nu på 195 kronor per månad, medan priset för en villa med en förbrukning på 20 000 kWh ligger kring 644 kronor per månad.

Jämför Elavtal

Boekonomis betyg:
4.6/5

När man jämför olika elavtal så är det viktigt att inte stirra sig blind på priset. Det gäller att kolla upp elavtalets villkor och vilka tilläggstjänster som ingår i priset eller som man man behöva köpa till. Bindningstid, uppsägningstid och elens ursprung är också faktorer som kan påverka hur nöjd man blir med sitt elavtal. För att hitta det mest prisvärda elavtalet nu kan man till exempel gå in på Elpriskollen och låta deras algoritm jämföra ens unika elförbrukning och information mot flera olika elavtal på marknaden. 

Teckna Elavtal

Boekonomis betyg:
5/5

Att teckna ett elavtal är enkelt, och det gäller för Skellefteå Kraft med. Det är bara till att kontakta kundtjänst, antingen via internet eller via telefon. Om man redan har ett elavtal som man önskar att byta från så är det viktigt att först kolla upp uppsägningstid och bindningstid för det avtalet, så att an inte blir ersättningsskyldig för avtalsbrott. 

Skellefteå Kraft hemsida man fylla i sin elförbrukning och beräkna månadskostnaden för ett elavtal hos Skellefteå Kraft. Om man känner sig nöjd med erbjudandet så är det bara till att gå vidare i processen. Kom dock ihåg att man tecknar två olika avtal för elhandeln respektive elnätet! 

Skellefteå Kraft - Om Företaget

Skellefteå Kraft är en av Sveriges största elleverantörer och -producenter och de äger flera olika produktionsanläggning för vattenkraft, vindkraft, värme och bioenergi i framför allt norra Sverige. Företaget ägs av Skellefteå kommun. 


FAQ

Gäller någon bindningstid när man tecknar elavtal hos Skellefteå Kraft? 

Hos Skellefteå Kraft är det bara elavtalen med ett fast pris som har bindningstid. Det rökiga elavtalet gäller tills vidare. 

Erbjuder Skellefteå Kraft elavtal med fast pris?

Ja, hos Skellefteå Kraft kan man välja mellan ett fast eller ett rörligt elpris. 

Kan företag ha elavtal med Skellefteå Kraft? 

Jadå! Företag kan välja elavtal av följande kategorier: fast elpris, rörligt elpris, Mix-el, Vinterflex och Förvaltning. Företag får dessutom sin egen företagsrådgivare, vars syfte är att hjälpa företaget med sin energiförbrukning och kostnader. Läs mer om deras hemsida Skellefteå Kraft Företag för mer information hur du kan ansluta ditt företag!.Gäller någon bindningstid?