Hypoteket Bolån Recension 2020

Senast uppdaterad den 4 April 2020

5/5

Hypoteket Bolån Sverige AB erbjuder enbart bolån, och ägs av Schibsted Media Group. Företaget utmärker sig genom sin unika transparens och extremt låga räntor. 

Varför Hypoteket?

Hypoteket erbjuder en smidig tjänst för dig som vill ansöka om ett bolån med bra lånevillkor.

Föredelar med Hypoteket:

Nackdelar med Hypoteket:

Hypoteket Bolån

Hypoteket bolån utmärker sig som långivare på flera sätt.. Hypoteket är till exempel den första långivaren som erbjuder bolån utan att vara kopplad till en bank. Överlag så är Hypoteket dessutom mycket konkurrenskraftigt med sina superlåga räntor och enkla, helt digitala ansökningsprocess. Företaget jobbar aktivt för och strävar mot att vara så transparenta som möjligt och därför är låneprocessen hos Hypoteket helt avgiftsfri, utöver rätan såklart! Här är Top 3 för saker vi gillar med Hypoteket:

 1. Låga räntor från 1,29%
 2. Det går snabbt och smärtfritt att ansöka direkt via hemsidan med hjälp av BankID
 3. Samma schyssta villkor erbjuds till alla låntagare

Hypoteket - Omdöme

Boekonomis betyg:
4.6/5

Vår helhetsbetyg för Hypoteket bolån är högt och landar på 4,6/5. Genom att enbart fokusera på att erbjuda sina kunder bolån så har Hypoteket lyckats med att skapa en tjänst som är enkel, tillgänglig och förmånlig för alla inblandade, från låntagaren som får råd till att köpa sin drömfastighet till Hypoteket själva samt de företag och fonder som investerar i Hypoteket. Bolånets låga ränta, transparenta villkor, snabba handläggningstid och hjälpsamma kundservice gör definitivt Hypoteket till en favorit bland långivare som erbjuder bolån. Dessutom slipper man all komplicerad byråkrati som tillkommer när man lånar pengar av en storbank. 

Hypoteket – Ansökning

Boekonomis betyg:
5/5

Den enkla ansökningsprocessen för ett bolån hos Hypoteket är något av det som företagets kunder tycker mest om. Med hjälp av ett BankID så är processen både smidig och snabb, både när det gäller att fylla i sin information och att signera ansökan. Precis som hos många andra långivare så finner man ansökan på Hypotekets hemsida, och det står det exakt vilken information som man behöver fylla i för att ansökan ska bli komplett. Denna information är framför allt riktad mot låntagarens personuppgifter och privatekonomi. Normalt sett återkopplar Hypotekets personal med låntagaren 1-3 dagar efter att man skickat in ansökan.

Ansök om bolån – hos Hypoteket

Oavsett om man har bestämt sig för att använda sig av Hypoteket för sitt bolån eller om man bara vill utforska vad ens ränta och villkor skulle bli, så är det dags att skicka in ansökan. Ansökningsprocessen är mycket enkel och följer dessa fyra steg:

 1. Gå in på Hypoteket och klicka dig fram till ansökningsformuläret. Fyll i personuppgifter, information om din privatekonomi, hur mycket du vill låna och information om den fastighet du planerar att köpa. Signera med ditt BankID. 
 2. Hypoteket granskar din inskickade ansökan och gör i samband med det en kreditupplysning via Upplysningscentralen (UC) för att ta reda på ditt kreditvärde. Kreditvärde ligger till grund för beslutet om ditt lån. 
 3. Efter 1-3 dagar återkopplar Hypoteket med dig på telefon. Då har du också möjlighet att ställa frågor och förhandla till bättre villkor. 
 4. Efter samtalet skickar Hypoteket ett mejl med ett erbjudande om bolån som du kan välja att godkänna och skriva avtal eller inte.

Hypoteket – Ränta och avgifter

Boekonomis kundtjänstbetyg:
5/5

Hypoteket har en av de lägsta räntorna för bolån på marknaden idag. Dessutom så är Hypotekets ränta densamma för alla låntagare, oavsett ekonomisk historia och förutsättningar. Det innebär att det är enkelt att ta reda på och räkna ut sina räntekostnader. Räntan startar på 1,29% och gäller för ett lån som är bundet på 1 år. För andra bindningstider mellan 3 månader och 5 år är räntan något högre och ligger på 1,35%. Utöver en låg ränta så tillkommer det dessutom varken en avi- eller en uppläggningsavgift. På så vis är ett bolån hos Hypoteket mycket transparent. 

Vill du ha mer koll på bolåneräntor så har vi gjort en guide för dig så du kan få bästa villkor till lägsta pris!  

Hypoteket – Utbetalning

Boekonomis betyg:
5/5

När man skrivit under avtalet för sitt bolån så varierar utbetalningstiden beroende på om köpet gäller ett hus eller en bostadsrätt. 

 • Vid köp av hus: Om man har godkänt och skrivit under bolånets avtal innan onsdag kväll så betalas lånet med stor sannolikhet ut under följande måndag. Om man istället har skrivit under avtalet senare än onsdagen så brukar det dröja till måndagen en vecka senare. 
 • Vid köp av bostadsrätt: Här beror det mer på bostadsrättsföreningen. Så snart bolånet är undertecknat av låntagaren så meddelar Hypoteket bostadsrättsföreningen om pantsättning. Då måste bostadsrättsföreningen bekräfta att de mottagit informationen innan Hypoteket kan gå vidare med utbetalningen. Detta kan ibland dra ut på tiden men Hypoteket arbetar aktivt och kontaktar bostadsrättsföreningen igen vid behov om det tar för lång tid.

Tips för bättre lånevillkor

Eftersom att villkoren hos Hypoteket är standardiserade så lämnar det väldigt lite utrymme för att förhandla om sina lånevillkor. Räntan är till exempel densamma för alla låntagare och det tillkommer inga dolda avgifter. Man kan själv välja bindningstid. L

FAQ

 • Hur mycket kan jag låna?

Hypoteket erbjuder lån som uppgår till 65% av fastighetens marknadsvärde. Utöver det så har Hypoteket ett skuldkvotstak som innebär att låntagaren inte för ta lån (alla låntagarens olika lån inkluderade) som överstiger 6x personens årliga bruttoinkomst. 

 • Tillkommer det avgifter?

Nej, Hypoteket tar varken ut en uppläggningsavgift eller aviavgift. 

 • Är hypoteket en bank?

Det skulle man kunna tro men så är inte fallet. Hypoteket är ett bostadkreditinstitut och erbjuder inga andra banktjänster än just bolån. 

 • Vem äger hypoteket?

Hypoteket ägs till störst del av den stora mediekoncernen Schibsted. 

 • Varifrån får hypoteket sina pengar?

Olika pensionsfonder och diverse försäkringsbolag förser Hypoteket med pengar genom att investera i hypotekets så kallade bolånefond. Det är från bolånefonden pengarna kommer som lånas ut till Hypotekets kunder.

Kundtjänst

Hypotekets kunder är mycket nöjda med kundtjänsten, deras hjälp och kundbemötande. Utöver kundtjänst per telefon och e-post så erbjuder Hypoteket också kundtjänst och assistans via en livechatt funktion på deras hemsida. Med hjälp av livechatten kan man alltså få hjälp av en bolåneexpert på Hypoteket snabbt och få den hjälp man behöver direkt. Det som tyvärr drar ner betyget något är att kundtjänsten enbart är öppen måndag till fredag mellan klockan 09 och 17. Om det uppstår problem eller frågor under helgen så får man således vänta till måndag morgon. 

Hypotekets kundtjänst:

Tel. 010-150 70 00

kontakt@hypoteket.com

Livechatt på www.hypoteket.se