Hedvig Försäkring Recension

Senast uppdaterad den 25 september 2023.

5/5

Hedvig erbjuder en digital hemförsäkring med ersättning på mindre än 5 minuter. Med Hdvig kan du även spara upp till 20% av dina kostnader.

Nedan kan du jämföra Hedvigs hemförsäkring med andra populära alternativ.

Varför Hedvig Försäkring?

Hedvig erbjuder en digital hemförsäkring med ersättning på mindre än 5 minuter. Med Hdvig kan du även spara upp till 20% av dina kostnader.

Till vem passar Hedvig bäst till?

Hedvig erbjuder en digital hemförsäkring med ersättning på mindre än 5 minuter. Med Hdvig kan du även spara upp till 20% av dina kostnader.

Föredelar med Hedvig:

Nackdelar med Hedvig

Hedvig Hemförsäkring

Hedvig försäkring är ett relativt nytt alternativ på marknaden vad det gäller just hemförsäkring då de erbjuder ett skräddarsytt utbud av hemförsäkringar för hyresrätter, bostadsrätter, villor och studenter. Deras affärsmodell ser något annorlunda, och kanske också modernare, ut än många av konkurrenternas affärsmodeller. Hedvigs försäkringar grundades nämligen som ett svar på den komplicerade byråkrati som ofta karaktäriserar försäkringsbranschen, där kunderna ibland känner att de betalar mycket pengar men sällan får något tillbaka eller i värsta fall känner sig misstrodda när de ansöker om skadestånd. Därtill satsar Hedvig mycket på sin digitala plattform, och uppmanar kunderna att till så hög grad som möjligt använda sig av och kommunicera med Hedvig genom deras app. För att få ut en maximal upplevelse av sin Hedvig hemförsäkring så krävs det därför att man har en smartphone av något slag. Slutligen så har Hedvig helt och hållet skippat bindningstiden på sina hemförsäkringar. Med ett betyg på 4,5/5 stjärnor på Trustpilot är Hedvig näst intill unikt på försäkringsmarknaden.

Hur fungerar Hedvig?

Hedvig försäkringar strävar efter att erbjuda sina kunder så enkla och transparenta tjänster som möjligt. Därför har man helt och hållet tagit bort bindningstiden samt avgifter för sina hemförsäkringar. Det tillkommer alltså inga avgifter för uppläggning och inte heller för månadsavier. När man tecknar en hemförsäkring hos Hedvig så är det bara en fast månadsavgift som man betalar för sin försäkring. Den fasta månadsavgiften bestäms av ett antal olika faktorer, till exempel hus stort boende man har, var man bor någonstans och hur många personer hemförsäkringen ska täcka. För att ta reda på hur mycket det kommer kosta så behöver man skicka in en ansökan till Hedvig. När man vill säga upp sin försäkring behöver man bara gå in i appen och skriva ett meddelande till Hedvig där man anger det datum från vilket man vill att hemförsäkringen ska sluta gälla. Det är också i appen som man enklast ansöker om skadestånd vid behov.

Hedvig Omdöme

Boekonomis betyg:
5/5

Transparens och tydlighet är två ord som mycket bra beskriver Hedvigs ambitioner och tjänster. 

Därtill så verkar Hedvig försäkringar utan tvekan uppfylla alla de krav som kunder kan förväntas ställa på sitt försäkringsbolag. Villkoren är till exempel mycket förmånliga, och rättvisa. Genom att skippa både uppläggningsavgift och aviavgift gör man det både billigare och enklare för kunden att hålla koll på sina försäkringskostnader. Att inte ha en bindningstid tillåter dessutom kunderna att vara flexibla. Dessutom så tar företaget också ett socialt ansvar genom hur de hanterar försäkringstagarnas pengar. Från kundernas månadsavgift tar Hedvig endast 20 % till sin verksamhet, medan resterande del av avgiften läggs i en gemensam ”pool” som är tillgänglig för alla medlemmars skadeståndsbehov. Omslutet av året så doneras överskottet i denna pool till en välgörenhetsorganisation som kunderna gemensamt har röstat fram! Här listar vi de faktorer som alla bidrar till Hedvigs toppbetyg:

  • Ingen bindningstid: Hedvig erbjuder den enda hemförsäkringen i landet som inte kommer med en bindningstid. 
  • Fast månadsavgift: Med en fast månadsavgift behöver kunden aldrig oroa sig för stigande priser. Hedvig är dessutom cirka 20 % billigare än andra försäkringsbolag. 
  • Ekonomisk säkerhet: Hedvig försäkringar backas upp av en av världens största försäkringskoncerner, HDI Global Specialty SE. 
  • Enkel och snabb kundtjänst: Att anmäla skada och begära ut sitt skadestånd har aldrig varit enklare. I Hedvigs app gör man det hela på några minuter.

Hedvig – Användarvänligheten

Boekonomis användarvänlighetsbetyg:
5/5

Det är framför allt på grund av Hedvigs app som betyget här hamnar på en femma. Appen gör nämligen kundens hemförsäkring mycket enkel och hanterbar. I appen samlas all information kring ens försäkringspremie, villkor, försäkringspremien och eventuella skadestånd eller utbetalningar. Man kan också kontakta kundtjänst direkt genom appen.

Hedvig – Kundtjänst

Boekonomis kundtjänstbetyg:
5/5

Så länge man har en smartphone så är det otroligt lätt och smidigt att kommunicera med Hedvig, och att söka den hjälp man behöver. Vad som ibland kan ta flera timmar i telefonkö hos andra försäkringsbolag kan bemötas på bara några minuter genom Hedvigs app. Om man föredrar att prata med någon per telefon istället så finns också alternativet att ringa kundtjänst på nummer 010-45 99 200 eller mejla kundtjänst på claims@hedvig.com för skadeärenden eller support@hedvig.com för generella ärenden

Vad täcker Hedvigs Hemförsäkring?

Boekonomis betyg:
5/5

Hedvig försäkring har en bra täckning, och för samtliga hemförsäkringar gäller en självrisk på 1500 kronor förutom när det kommer till rese- och överfallsskyddet. I samtliga hemförsäkringar ingår egendomsskydd, reseskydd, ansvarsskydd, rättsskydd och överfallsskydd. Här går vi igenom varje typ av skydd, en i taget. 

  • Egendomsskyddet skyddar ens prylar och värdesaker, vid exempelvis brand, vattenskada, skadegörelse, stöld och oväder. Dessutom inkluderar alla Hedvigs hemförsäkringar även en drulleförsäkring som kickar in om man skulle råka orsaka en olycka själv på grund av oaktsamhet, som att tappa sin mobil i toaletten eller spilla rödvin över datorn. 
  • Reseskyddet gäller de första 45 dagarna av en resa, och skyddar vid exempelvis sjukdom, stöld och försenat bagage. Reseskyddet går att förlänga mot en avgift. 
  • Ansvarsskyddet hjälper till om man orsakar en skada på någon annans egendom och blir skadeståndsskyldig. 
  • Rättsskyddet täcker till exempel rättegångskostnader och förser en med ett juridiskt ombud vid en juridisk tvist som kan uppstå av olika anledningar.
  • Överfallsskyddet kickar in om någon av de försäkrade är med om ett överfall. 

Om man tecknar en hemförsäkring för en bostadsrätt eller ett hus/villa så tillkommer det mer sydd i ens hemförsäkring. Det är på grund av att man då även behöver skydda ytskikt och inredning. Förstadejter erbjuds hemförsäkringen till ett mycket förmånligt pris. Så länge man är under 29 år och ens boende är under 50 kvm stort så kostar en hemförsäkring för en hyresrätt 79 kronor per månad och en bostadsrätt 90 kronor per månad.

Hedvig - Tilläggsförsäkringar

Hedvig erbjuder inte så många tilläggsförsäkringar. Man kan förlänga sitt reseskydd och Drulleförsäkringen, som ofta måste köpas till hos andra bolag, ingår i alla hemförsäkringar. Där Uppgår skyddet till 50 000 kronor per pryl.

Hedvig Hemförsäkring – Pris

Boekonomis prisbetyg:
5/5

Priset för en Hedvig hemförsäkring är en av faktorerna som gör denna hemförsäkring så konkurrenskraftig och som skjuter betyget i höjden. Med ett genomsnittligt 20% lägre pris än andra hemförsäkringar är det svårt att hitta en billigare hemförsäkring än Hedvig, med lika bra villkor. Och om det inte var nog, så finns det ett sätt att sänka sin månadskostnad på. Genom ”Hedvig Zero” är det med tiden möjligt att sänka sin månadsavgift till noll. Med hjälp av en unik kod så kan varje kund bjuda in vänner att också använda sig av Hedvig. För varje rekrytering för både kunden och vänner 10kr rabatt på sin månadsavgift!