5 sätt att betala av på dina skulder

Det finns många hushåll som är skuldsatta, så av den anledningen ger vi dig här 5 konkreta tips på hur du gör för att maximera dina möjligheter att kunna bli skuldfri.

5 perfekta tips för att bli skuldfri

  1. Dra ned på alla nöjesutgifter.
  2. Skapa en fast budget.
  3. Handla billigare kläder.
  4. Samla dina lån.
  5. Köp billigare mat.

Nedan berättar vi mer om de tips vi precis nämnt i större detalj. 

1. Dra ned på nöjesutgifterna

Att dra ned på nöjesutgifterna är ett bra sätt att får pengar över som du i din tur kan använda för att betala av på dina lån.

Som nöjesutgift räknas bland annat:

  • Spel på casino med live odds.
  • Biobesök.
  • Resor.
  • Taxiresor.

2. Skapa en budget och håll dig till den

Att skapa en budget som du håller sig till är den absolut viktigaste saken du kan göra för att bli skuldfri. När man har skulder är det nämligen lätt att behöva låna pengar på nytt hela tiden, men det behöver du inte göra om du väl skaffat en budget som du inte spräcker. 

I budgeten ska du inkludera alla viktiga kostnadsposter såsom mat, nöjen och transport. Varje utgift ska få ett maxvärde som du inte får överskrida, som att du exempelvis inte får spendera över 2 000 kr på mat varje månad.

När budgeten är klar har du en superbra plan på hur du ska bli skuldfri, så se till att skapa en budget.

3. Handla billigare kläder

Att ha på dig de kläder du redan har ett tag till är en bra idé, men samtidigt måste alla köpa nya kläder ibland. Av den anledningen är det en bra idé att köpa kläder på exempelvis second hand eller lågprisbutiker som ofta rear ut kläder. Nya märkeskläder kan du i stället handla när du fått 100 % koll på din ekonomi.

4. Samla dina lån

Att ha massor av småkrediter i form av SMS-lån är vanligt, och om du har det måste du göra någonting åt din situation. SMS-lån, som även kallas för snabba lån har nämligen oftast en ränta på omkring 39 %, så att betala av på dem månad för månad är rena katastrofen för din ekonomi. 

Men om du tar ett så kallat samlingslån, eller samlat lån sänker du dina avgifter för lån markant. Då får du i regel en räntesats på mellan bara cirka 5 och 10 %, vilket medför att du genast hamnar i en betydligt bättre ekonomisk sits än förut.

5. Köp billigare mat

Att köpa mat är någonting som alla måste göra, men du kan faktiskt spara in pengar på dina matinköp. Två bra tips för att kunna göra det är att du handlar på ställen såsom Matsmart.se, som i sin tur erbjuder billiga produkter i storpack.

Men du kan även välja att köpa mat av billigare märken på din lokala butik, för även små förändringar gör skillnad när det kommer till din matbudget.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

För närvarande har du JavaScript inaktiverat. För att kunna kommentera, vänligen se till att JavaScript och cookies är aktiverade och ladda sedan om sidan. Klicka här för instruktioner om hur du aktiverar JavaScript i din webbläsare.

Exit mobile version