Hemnet – Hur fungerar det att annosera via Hemnet?

hemnet logga

Du har förmodligen hört talas om Hemnet i något tidigare sammanhang? Att vi antar att du är familjär med uttrycket. Det beror helt enkelt på att det är Sveriges ledande hemsida när det kommer till annonsering av bostäder till försäljning. Oavsett om du vill sälja din bostad eller hitta en ny bostad att köpa är Hemnet en plats med många möjligheter. I den här texten går vi igenom allt om vad Hemnet är, vad du kan göra där och hur du använder det!

Vad är Hemnet?

Som vi tidigare var inne på så är Hemnet en portal där du kan lägga upp annonser om att du säljer en bostad. Det innebär att du även kan söka efter annonser om bostäder att köpa. Samt överblicka diverse statistiska frågor om bostadsmarknaden och dess försäljning. Somliga företag väljer även att annonsera hos via tjänsten på grund av dess höga besökssiffror. 
I skrivande stund ungefär 2,4 miljoner besökare / månad och gör det till den största bostadsportal.

Utöver bostäder till salu kan du även hitta tomter och företagslokaler. Samt en hel del guider och artiklar som berör ämnet. Det smidigaste är att det idag också finns en riktigt bra app som alla kan ta del av. Appen är minst lika välutvecklad och smidig att använda som sidan. 

Beroende på vad just du är intresserad av att göra på sidan så finns det också en hel del funktioner som kan vara trivsamma att ta del av. Exempelvis om du vill söka efter till-salu annonser i en viss stad. Då kan du till exempel söka på Stockholm som valt område. Dessa funktioner finns också i appen. 

Att använda tjänsten!

Att använda tjänsten är idag otroligt enkelt. Det finns mängder av funktioner som gör att dina sökningar efter bostäder till salu både blir bättre, smidigare och roligare. Här kommer en kort sammanfattning av de olika funktionerna som kan underlätta: 

Hitta bostäder till salu och slutpriser 

  • Sök efter eller välj ett visst område, en adress, en viss kommun eller län
  • Välj önskat avstånd (från den punkt du väljer att utgå från)
  • Sortera på olika typer av bostäder, så som villor, lägenheter och tomter
  • Fyll i vilken typ av bostad du önskar – storlek, rum, pris etc.
  • Kolla vilket slutpris en lägenhet gick för inom en viss tidsperiod 

Annonsera bostad hos Hemnet

När det kommer till att annonsera om att du säljer en bostad kan du som bostadsägare inte direkt gå in på Hemnet.se. Du kan lägga upp en annons och sen invänta intressenter. Utan för den här typen av komplicerade och stora försäljningar av bostäder krävs det att du först anlitar en fastighetsmäklare. Dem går igenom processen, och sen kan du annonsera hos via tjänsten.

När du väl har hittat en fastighetsmäklare och fått upp bostaden till försäljningen väljer du vilket paket du vill ha för att annonsera hos Hemnet; bas, plus eller premium. Fråga din fastighetsmäklare om du inte vet vilket paket som passar dig, betala kostnaden, och sen är det bara att du inväntar bud. Här gäller det samma oavsett om du vill annonsera på Hemnet Västervik eller Hemnet Stockholm. Här kan du hitta vad som är ett rimligt mäklararvode.

Hitta artiklar, statistik och annan information

Tack vare att Hemnets sida utvecklats så pass mycket de senaste åren är det hur smidigt som helst att ta sig fram på den för att hitta det du söker, oavsett vad det kan vara. Här behöver du alltså bara gå in på sidan, bestämma dig för vad det är du vill läsa om eller söka på, och sen scrolla upp eller ner på första sidan för att hitta rätt. 

Vem äger Hemnet? 

Hemnets resa började redan så tidigt som 1998, då av ett samfund som bestod av Fastighetsmäklarförbundet, Swedbank, Svensk fastighetsförmedling och mäklarsamfundet. Under åren fram tills idag har både Dagens Nyheter, Göteborgsposten och diverse olika VD:ar varit med och styrt skeppet framåt. 

Dessa blev dock utköpta ur bolaget och Hemnet blev mer och mer en egen portal. Kollar vi istället på hur bolaget ser ut idag så kan man säga att majoriteten av företaget ägs av det amerikanska General Atlantic, medan en liten del fortfarande tillhör Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet. 

Hur många visningar på Hemnet är bra?

Det finns ingen tvekan om att en hel del bostadsannonser som läggs upp på Hemnet får mängder av visningar. Somliga får flera tusentals besökare och klick, andra får några miljoner, och så finns det andra bostäder som bara får några fåtal klick. 

Detta har ju självklart med utbud och efterfrågan att göra, samt hur annonsen ser ut i sig. Sticker annonsen ut, om du rör en bostad som är unik, eller om det bara råkar vara en bostad som fångar mångas generella intresse för stunden så kan mängden klick bli enorma, det vill säga bara på några få dagar. Med Hemnets miljontals besökare är det heller inte så konstigt. 

Däremot är det inte alltid en positiv fråga när det kommer till det här med klick. På Hemnet finns det en flik som kallas för Klicktoppen där man kan se vilka bostäder som fått mest intresse. 

Dessa får flest klick för att bostaden i sig är väldigt originell, eller för att annonsen verkligen sticker ut. Sannolikheten att sådana faktiskt får många riktiga intressenter kan dock vara ganska liten, till skillnad från de lite mer ”vanliga bostäderna”. 

Vill du dock få många klick på din annons finns det vissa knep att tillgå. Men kom ihåg att det inte alltid är bäst att få så många klick som det bara går, utan satsa hellre på att framhäva bostadens främsta egenskaper och vad som sticker ut, ta riktigt bra bilder, och gör det hellre enklare än svårare! 

Vad är Hemnet?

Det är idag Sveriges största plattform för att köpa och sälja bostäder.

Vem äger Hemnet?

Kapitalbolaget General Atlantic tillsammans med Pierre Siri och Henrik Persson äger idag Hemnet.

Hur många visningar på hemnet är bra?

Detta är en svår fråga – men över 3-4000 visningar är helt klart något du skall vara nöjd med att få. Vissa objekt som går ”virala” och delas på Facebook kan ha flera 10,000 tal visningar

Hur annonserar du via Hemnet?

Hemnet är en enkel tjänst att annosera din bostad via. Skapa ett konto på deras hemsida och följ deras steg till en lyckad bostadsaffär!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *