Beräkna Boendekostnad per Månad

Boendekostnad är precis som det låter – den totala kostnaden för ditt boende per månad.

I den totala boendekostnaden ingår bland annat ränta & amortering, hyra eller avgift och driftkostnader såsom el, värme och vatten med mera. Det är alltså endast fasta kostnader (som dock varierar över tid) som hör till ditt boende och som inte är ”valbara”.

Kostnaderna varierar beroende av vilken sorts boende du har.

Här hjälper vi dig att räkna ut din boendekostnad på ett enkelt sätt. Vi har räknare för alla olika boendeformer.

Beräkna Boendekostnad för Hus/Villa

Ange kostnader per månad.När du ska köpa hus eller ansöker om ett lån pratats det också om driftskostnad för ett hus. Med det menas kostnaderna här ovan förutom de för själva bolånet. Alltså bara det som det kostar att ”driva” huset (du skulle ju kunna ha köpt det utan lån).

En schablon att använda sig av för driftskostnaderna är runt 43000 till 50000 per år (beroende på vart huset ligger, dess ålder och storlek). Per månad blir detta då runt 3500 kr upp till 4200 kr.

Beräkna Boendekostnad för Bostadsrätt

Ange kostnader per månad.Skulle någon kostnad som finns med i kalkylatorn vara inbakad i din månadsavgift så hoppar du bara över den eller anger 0.

Beräkna Boendekostnad för LägenhetLäs mer om Boendekostnad

Här går vi inte in på djupet vad boendekostnad är och varför den är bra att veta storleken på. Vill du läsa mer så hittar du vår artikel där du får svar på alla dina frågor om boendekostnader här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *