Om Oss på och bakom Boekonomi.se

Hej, kul att du hittat hit!

Om du surfat runt lite innan du kom hit så hoppas jag också att du hittat svar på de frågor du hade innan du hittade oss?!

Det är nämligen därför denna sajt finns. Tanken är att Du ska kunna hitta och få svar på några av de problem du har när det kommer till ekonomin rörande ditt boende.

Här kommer lite mer historia och anledning till varför du just nu kan läsa denna text.

Deklarera Hus och Villa

Hur Boekonomi.se startade

Vi måste ju alla bo någonstans. Och oavsett om det är i ett hus, bostadsrätt eller lägenhet, så kommer garanterat minst två saker hända:

  • Det ena är att det kommer kosta pengar, väldigt svårt att undvika detta.
  • Det andra är att det kommer bli någon sorts problem.

Boendet Kostar Pengar

När det gäller pengafrågan så vill vi väl alla betala så lite som möjligt, eller i alla fall lagom, för vår bostad. Detta är inte alltid helt enkelt och det är också en anledning till att denna infosajt skapats.

Vi sökte hjälp och information om hur och på vilket sätt man bäst kan optimera sin ekonomi och de kostnader som tillkommer till boendet. Här hoppas vi kunna erbjuda dig tips och råd för hur du kan få mer pengar över i slutet av månaden.

Problem Kommer att Uppstå

När det kommer till det andra ”problemet” med att bo är alltså att saker och ting kommer att ske. Saker som inte alltid är helt enkla att förstå eller lösa.

Det kan handla om problem med själva bostaden. Du kan till exempel stöta på vattenläckor, elproblem, inbrott osv. Men det kan även handla om juridiska problem med boendet. Problem som kan ta tid att lösa och kosta mycket pengar.

När vi så kom att stöta på dessa så gjorde vi så som ”man” gör numera. Googla det! Men det vi fann var inte alltid de bästa lösningarna och många gånger var det på spridda sajter med lite info här och där.

Vi vill samla allt :), eller i alla fall det mesta, på ett enda ställe.

Kommer vi då verkligen att få med allt här. Självklart kommer det att bli svårt, eller kanske till och med omöjligt. Men en utmaning är kul och något som behövs för att utvecklas.

Och utvecklas vill vi..


Vem står bakom Boekonomi.se?

Du kanske har märkt att vi här då och då skriver Vi. Och anledningen till det är att vi är en duo som driver sajten framåt.


Det är jag, Tobias, som står bakom det tekniska och allt rörande design och teknisk utveckling. Jag bor i Hus med fru och barn och stöter därför dagligen på alla de problem, och möjligheter, vi skriver om på sajten.

Min styrka ligger dock inte i de ämnen som vi skriver om. Jag vet en hel del men det finns de som är bättre och därför finns det en skribent på sajten som också skriver i stort sett alla artiklar.

För dig som är intresserad kan jag berätta att Sajten bygger på en WordPress installation och ett antal teman och tillägg. Mer om detta senare.


Han som skriver alla inlägg och artiklar, dock utom just denna text, är Stefan.

Han är en utomordentligt duktig skribent med specialinriktning inom bostäder och ekonomi. Han bor just nu i en bostadsrätt i Stockholm, efter att tidigare bott i hus ute på ”landet”. Han har genom flera försäljningar och köp skaffat sig en bra kunskap om ämnen vi skriver om.

Dessutom finns ett grundläggande ekonomiskt intresse som sträcker sig utöver bara bostads- och husekonomi.


Där har ni det, historien och bakgrunden till denna sajt.

Hoppas nu att vi har kunnat hjälpa dig på något sätt – det är därför vi jobbar!